Moderaterna hade redan funderat på att hoppa av deltagandet i Järvaveckans Livestudio eftersom partiet tyckte programledarna var vänstervridna. Väl på plats i studion kommenterade programledaren M-ledaren Ulf Kristerssons längd och då blåste locket av Ms pressavdelning. Men om detta lägger Järvaveckan fullständigt locket på.
Efter att ha sett utfrågningen av bland annat Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni fick Moderaternas pressavdelning kalla fötter. Programledaren Kakan Hermansson, berättar på internet att hon röstar på Vänsterpartiet och hon höll färgen under utfrågningen, tyckte Moderaterna. Med på frågestunden var även Segal Mohamed, poet och aktivist. Det var hon som i direktsändning kommenterade Ulf Kristerssons längd.

Järvaveckan använde sig även av Claes de Faire, som bland annat jobbar som rådgivare på Kekst och Martin Mutumba, fotbollsspelare, lärare och artist, som programledare. När V-ledaren Nooshi Dadgostar var i studion sa Martin Mutumba frankt att han tyckte hennes tal var ”jättebra”. Claes de Faire är sedan tidigare ett spöke för Moderaterna då han i valrörelsen 2014 skrev en kolumn i Resumé om att han inte behövde fler skattesänkningar, vilket gjorde den förra muffaren till uppskattat twitterämne hos S-spinndoktorer.

Ansvarig för Järvaveckan är Filip Adamo, son till den kända Bonnier-redaktören Amelia Adamo. Han vill inte alls kommentera programledarnas insats under Järvaveckan. Han hänvisar till Ahmed Abdirahman vd för Stiftelsen The Global Village, som driver Järvaveckan som har tunga sponsorer som huvudpartnern Axel Johnson och Unionen, TCO, Ericsson, Unionen, MTR, Facebook, Spotify, Electrolux och H&M.

Det lär ha slutat med att Ahmed Abdirahman fick ringa Moderaterna och be om ursäkt. Men några frågor om detta och annat har han inte svarat på när detta skrivs. Pr-byrån Prime jobbar med Järvaveckan.