Talkshowen kör igång i kväll klockan 19.30 på restaurang Landet och direktsänds på Vansterpartiet.se.

Gäster i premiären av Snack med Sjöstedt är Bianca Kronlöf och Elin Söderquist i  Gruppen, aktuella i föreställningen Gruppen köper sig fri och Kawa Zolfagary, skribent  bland annat bakom Vita kränkta män och bloggen Genusfolket.
– Vi har tänkt att vi vill skapa ett rum för lite vidare politiska samtal, det är ju mycket snack om att diskussionen handlar allt för mycket om sakpolitik. Nu får Jonas chansen att prata om visioner, säger Åsa Mattsson, pressansvarig för Vänsterpartiet.
Några andra politiker får inte komma.
– Det ska inte vara någon Kinberg Batra eller Jan Björklund. Vi vet att det inom forskning och kultur finns många intressanta och spännande människor som har viktiga tankar om samhället.

Vad säger det om Jonas Sjöstedts ego att han vill leda ett program utan andra politiker?
– Vi tror han då han får möjligheten att visa vilken lyssnande person har är och hur intresserad han är av möten med andra personer.

Hur stor publik hoppas ni på?
– Jag vågar inte säga någon siffra. Vi känner att vi är lite modiga och gör något annorlunda och nytt. Lokalen rymmer 60-70 personer. Vi har gått ut med information internt men hoppas på andra tittare också.

Hur ofta kör ni programmet?
– Vi börjar med i kväll och räknar med ett tillfälle till under hösten.