En nutida swishjournalist står mot ett traditionellt skjutjärn när Joakim Lamotte tar strid mot Aftonbladets och TV3s Robert Aschberg.

Bråket tycks ha börjat med att Robert Aschberg försökte kontakta Joakim Lamotte för programmet Trolljägarna för TV3. Robert Aschberg, berättar i en kolumn i Aftonbladet  att han försöker ringa Joakim Lamotte för att höra varför han inte ”rensar sitt kommentarsfält på Facebook från sådant som han själv utsätts för”.  Här går det snett.

Robert Aschberg kommer fram till Joakim Lamottes fru, som jobbar som naprapat, och nästa dag skriver Joakim Lamotte ett inlägg på sin Facebook-sida:

”Vad är det han vill? Försöker han skrämmas genom att markera mot min fru? Det är skamligt”.

Joakim Lamotte skriver vidare i inlägget

”Jag har ringt idag för att konfrontera Robert Aschberg med detta, men nu svarar han inte. Mitt råd till Robert Aschberg och TV3 är att aldrig någonsin mer ge sig på min familj.”

Joakim Lamotte lägger sedan in Robert Aschbergs privata mobilnummer och uppmanar sina följare på Facebook att dela inlägget, vilket 2 022 personer har gjort hittills.

Joakim Lamotte trycker även till Sveriges Radios programledare Emanuel Karlsten, som i ett Twitter-inlägg förfasades av publiceringen av Robert Aschbergs telefonnummer:

”Vad gäller Emanuel Karlsten har han aldrig under sina yrkesverksamma år skitit ur sig ett reportage värt namnet. Han är en skrivbordsjournalist som aldrig skulle smutsa ner sina skor för att granska vad som sker ute i samhället”, skriver Joakim Lamotte.

Rober Aschberg berättar i sin kolumn att ”hundratals” av Joakim Lamottes följare”ringer omedelbart” och ”skriker och bråkar”.

”De säger att jag trakasserar Lamottes familj, att jag är terrorist och mördare och fan och hans moster. De orkar i 24 timmar”, skriver Robert Aschberg.

Men han passar också på att trycka till Joakim Lamotte:

”Det är alltid synd om Lamotte. Vilket blivit hans affärsidé. Vinklingarna. Känslorna. Upprördheten. Hans bolag går bättre och bättre år för år. Omsättning 2018: 2 866 000 kronor . Vinst: 1 290 000 kronor. Offerkoftan kanske kliar lite ibland. Men den är uppenbart lönsam”.

Joakim Lamotte svarar i ett nytt inlägg på Facebook:

”Robert Aschbergs besatthet av mig vet tydligen inga gränser. Nu tar han även hjälp av Sveriges största tidning för att bedriva sin häxjakt”.

Är Joakim Lamotte den nya tidens journalist som vill göra upp med den traditionella journalistiken?

Han skriver:

”Det är smått ironiskt att mannen som i decennier har toppat listorna över Sveriges rikaste mediemänniskor nu har mage att försöka ge sig på en oberoende journalists försörjningsmöjligheter. Vad gäller mitt och min frus företag så är det ett litet familjebolag med två olika verksamheter, där jag är journalist och hon är en mycket uppskattad naprapat”.

Och vidare:

”Nu kallar han mig för tiggare och antyder att jag är rasist, samtidigt som han själv är mångmiljonär och lever ett liv i lyx långt bort från de problemområden vi fått i Sverige”.

Samt:

”Sedan förminskar han mina livereportage som handlar om att visa upp utvecklingen i samhället, och påstår att det är helt ofarligt. Om det är så ofarligt så undrar jag varför inte Aschberg själv ger sig ut i våra förorter ensam utan livvakter och rapporterar? Han får gärna åka med nästa gång jag ger mig ut, om han vågar?”