JKLs byråchef Åsa Jamal lämnar byrån vid årsskiftet för att bli kommunikationsdirektör på TV4. Hon ersätts Anna Grönlund Krantz, som i dag är vice vd på byrån.
– Det är ett fantastiskt spännande uppdrag som jag fått. JKL är Nordens ledande kommunikationsrådgivare och jag hoppas kunna bidra till att ytterligare vässa våra erbjudanden gentemot våra kunder, säger hon.
 
Anna Grönlund Krantz har jobbat på JKL sedan 2006. I grunden är hon nationalekonom och har tidigare undervisat på Luleå Tekniska Högskola. Anna Grönlund Krantz har jobbat med kommunpolitik i drygt tio år, och hon har även suttit i Folkpartiets partiledning. Under mandatperioden 2002 och 2006 satt hon dessutom som riksdagsledamot och var gruppledare för Folkpartiet i riksdagen.
 
Varför fick du jobbet?
– Jag tror det är en kombination av olika saker. Till viss del så är JKL starka på public affairs och vi ser att det finns en enorm tillväxtpotential särskilt inom public affairs. Med min bakgrund inom politiken och det faktum att jag primärt jobbat med public affairs på JKL så har jag en lämplig bakgrund att utveckla oss på det området ytterligare.
 
Hon fortsätter:
– Vi befinner oss i ett skede där marknaden hårdnar och vi ser konkurrenter som vässar sina erbjudanden. Vår målsättning är att vara den absolut bästa rådgivaren för våra kunder och ta ytterligare marknadsandelar. Det kommer att vara min arbetsuppgift, att se till så att vårt erbjudanden är så vass som möjligt och att vi bra leveranser till våra kunder som lever upp till de krav som ställs.
 
Vad får du för lön?
– Det är en diskussion mellan mig och min arbetsgivare.
 
Hon tillträder sin tjänst vid årsskiftet.
 
Ardalan Samimi