– De kontaktade oss, eftersom de valt att gå över till annan verksamhet. De ville inte lägga ner Klara K, utan att det skulle fortsätta växa med kraft, säger Camilla Wagner, delägare på Management By Kerstin och ny vd för Klara K.
 
Det var tidigare i dag som affären offentliggjordes. Management By Kerstin köper Klara K, som är ett karriärsnätverk för kvinnor, som en del av Konsultbyråns strategi att skapa ett mer jämställt näringsliv.
 
– Det här kompletterar strategiskt det arbete som vi gör, där vi jobbar med organisationer för att sänka trösklarna. Vi vet att det främjar karriären att ha tillgång till professionella nätverk, säger Camilla Wagner.
 
De nya ägarna har också stora planer för nätverket. Bland annat att sprida Klara K, som i dag finns i endast Uppsala och Stockholm till resten av landet men också bredda det för att rikta in sig på fler sektorer.
 
– Där har vi inte riktigt satt ner foten om vi behöver separata nätverk för olika sektorer eller om det finns en nytta i att blanda. I dag består det i stor usträckning av privata näringslivet, men jag tror att även offentliga sektorn skulle ha mycket glädje av nätverket.
 
Med i köpet följer också medlemsklubben Klara Klubb och ett nyhetsbrev med 25 000 prenumeranter.
 
– Det innebär att vi har trogna följare som är engagerade i frågorna och som vi kan utnyttja som bollblank där vi skickar ut enkätfrågor och känner efter när vi själva vill vara med i debatten och driva opinion vad åtminstone de här 25 000 kvinnorna tycker. Det kan vi också skapa nyheter kring, säger Camilla Wagner.
 
Hur mycket de betalade för Klara K vill hon inte uppge.