Håkan Weberyd har varit verksam i Jägarförbundet i sjutton år, i ledningen i nio år och generalsekreterare sedan 2007. Efter årsskiftet avgår han.
– Jag och styrelsen har diskuterat det här under något år nu. Det har att göra med att förbundet står inför flera vägskäl. Vi tar nya tag vad gäller å ena sidan det nationella kansliet på Öster Malma, som växer och dels vad gäller kommunikationsidan som vi jobbar med att förbättra.
 
De två satsningarna sammanvägt med att Håkan Weberyd jobbat på förbundet i 17 år är anledningen till att han slutar, berättar han.
– Både jag och styrelsen upplever att det är läge för en ny kraft att ta vid, som är beredd att ta den här positionen och gå in för den till 100 procent. Den nya fasen förbundet går in i kräver en investering på minst fem år.
 
Vad ska du göra sen?
– Idag vet jag inte vad det blir, men beslutet känns helrätt. Jag är 45 år och har en massa kraft kvar, Var sak har sin tid och man ska inte sitta kvar på en och samma stol för länge. Men det är klart att jag har mycket erfarenhet ideella organisationer, framförallt idéburna sådana.
 
Hur har vargdrevet påverkat dig?
– Maken till mediedrev vad gäller de här två senaste vargjakterna, får man nog leta efter. Det har ställt allt på sin spets. Dels vad gäller det kommunikativa, men också vad gäller internpolitiken. Det gäller att hitta en balans i hur man hanterar den här typen av frågor. Den här frågan har varit svår och det kommer att vara svårt.
 
Svenska Jägarförbundet söker nu en ny generalsekreterare med tillträde senast årsskiftet.