Ivar Arpi har skrivit för Svenska Dagbladet tidigare då han vikarierat och frilansat för tidningen. Han har även vikarierat som ledarskribent på Liberala Nyhetsbyrån, Hallandsposten och Göteborgs-Posten. Dessutom har Ivar Arpi varit redaktör på magasinet Axess.
 
– Jag har haft kontinuerlig kontakt med Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på SvD. Hon hörde av sig när vi fick veta att Sanna Rayman skulle sluta och frågade om jag var intresserad av att börja. Eftersom det var SvD som fick mig att bli intresserad av den här typen av journalistik så tackade jag självklart ja. Det känns kul att jag hamnat här till slut, säger Ivar Arpi.

Till slut? Har du nått ditt mål?
– Just nu kan jag faktiskt inte tänka mig någon annan plats jag hellre skulle vilja jobba på.

Ivar Arpi kommer arbeta sin första dag den 25 maj. Innan dess ska han och Adam Cwejman, som precis börjat på Göteborgs-Postens ledarsida, hinna skriva en bok. Den kommer att handla om de senaste årens vithets- och rasistdebatt.  

Vad kommer att bli den största omställningen?
– Den pågår just nu, jag har precis fått barn. Det ska bli spännande att se hur vi kan kombonera det med heltidsjobb.

Utmaningen?

– Förutom att försöka fylla Sannas väldigt stora skor är det en utmaning att navigera, påverka och hitta rätt i det svenska politiska landskapet just nu. Det händer väldigt mycket som händer, det rör på sig.  

Vad får du få i lön?
– Jag avstår helst från att svara på den frågan.