Startskottet för insamlingen Rally för SSE går klockan 18 den 30 september och ska pågå i 24 timmar.
 
Handelshögskolan siktar på att samla in totalt en miljon kronor genom både stora och små bidrag som ska fördelas mellan tre olika projekt som syftar till at vidareutveckla lärosätets entreprenörsfokus.
 
– Vi vill framförallt ändra inställningen till att bidra till sitt lärosäte och hjälpa till att utveckla den institution som man gått i, jobbar eller studerar på. Den här insamlingen vänder sig till alla som rört eller rör sig i huset, säger Katarina Hägg, ansvarig för externa relationer vid Handelshögskolan i Stockholm.
 
Den främsta anledningen till att bidra är dock att stärka Handelshögskolan och på så vis stärka Sveriges konkurrenskraft, fortsätter hon.
 
– Det är det som vi vill bygga förståelse för, att ju fler som bidrar, desto bättre blir det för Handelshögskolan och Sverige
 
Hur fick ni den här idén?
– Vi jobbar hela tiden med att hitta på nya sätt för att engagera de som finns i vår omvärld. I den här insamlingen är inte summan det viktigaste, utan det handlar egentligen om att mobilisera folk för att vara med och bygga Handelshögskolan för framtiden.
 
Kan inte en insamling på samma gång dra ner varumärket?
– Mycket av det vi gör syftar till att öka viljan att bidra finansiellt till Handelshögskolan. Handelshögskolan har 19 procent statlig finansiering och resten är insamling från olika håll. Vi är helt beroende av externa finansiärer.
 
För att uppmärksamma insamlingen kommer en sociala medier-kampanj att rulla fram till höst, där alumner som Peter Forsberg och Anna Kinberg Batra i en serie filmer får berätta om vad Handelshögskolan betytt för dem och varför de vill bidra.
 
– Vi försöker använda den här perioden för att skapa större medvetenhet om på vilket sätt man kan vara med och bidra, säger Katarina Hägg.
 

Kampanjen har tagits fram internt.