Den 3, 3 mil långa delen av Västerdalsbanan mellan Rågsveden i Vansbro kommun till Malung centralort ska läggas ner, enligt ett förslag från Trafikverket. Först ska underhållet upphöra. Sedan ska rälsen rivas upp.
Trafikverket anser att det gäller att koncentrera resurserna till de järnvägar som har stor betydelse för person-och godstrafiken i stället för att underhålla banor där det knappt finns någon efterfrågan.
Inlandsbanornarnas ekonomiska förening tar sig för pannan och anser att det verkliga skälet går att läsa mellan raderna.

– Verket prioriterar storstädernas intressen och behov så kraftigt att den promilledel av statsanslaget som behövs för att hålla den redan av verket nedprioriterade Västerdalsbanan i gott skick inte kan tillgodoses, skriver Ulf Björklund, ordförande i Inlandskommunernas ekonomisk förening till infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (m).

Ulf Björklund hävdar att den dåliga standarden på dagens järnväg har tvingat ut stora volymer – av gods på de trafikfarliga vägarna mellan Sälen och Borlänge.
Ordföranden för Inlandskommunernas ekonomiska förening vill istället bygga ut banan till den största turistorten Sälenfjällen för att tillsamammans med norrmän även nå turistorten Trysil i Norge.

– Vi kan aldrig godta den typen av prioriteringar som Trafikverket gjort, där storstädernas intressen tillåts bidra till landsbygdens tillbakagång, skriver Ulf Björklund till Catharina Elmsäter-Svärd.
 
Tonchi Percan