En tredjedel av Sveriges hushåll kommer inte att kunna se TV4 efter att kanalen nya ägare Telia och dess konkurrent Tele2, som äger Com hem samt Boxer, inte har lyckats få till ett avtal.

”Tyvärr har de påbörjade samtalen ännu inte resulterat i en överenskommelse om de rättigheter våra kunder efterfrågar. Detta innebär att vi tvingas släcka kanalerna i kväll kl. 23:59 den 10 december”, skriver Com hem i ett pressmeddelande.

Då hade TV4 under förmiddagen erbjudit Com hem möjligheten att visa TV4 gratis fram till 10 januari.

”Att de inte ens väljer att ta emot denna julklapp visar att de hellre ställer in tv-julen för de miljoner svenskar som är deras egna kunder än att hitta en lösning. Det är ett sätt att bedriva opinion för att få rättigheter som de inte har och inte heller är beredda att betala för. Det har aldrig den här förhandlingen handlat om. Com Hem släcker TV4 trots att de får sända kanalen helt fritt och utan ett avtal fram tills den 10 januari. Det är ett helt obegripligt beslut”, skriver Casten Almqvist i ett pressmeddelande.

Dock erbjuder TV4 alla möjligheten att titta gratis på allt innehåll i tv-kanalen på TV4 Play under två veckor, alltså över jul.

Telia och TV4 riskerar nu att tappa annonsintäkter när räckvidden minskar.