Utredningen Nationell samordning för att motverka idrottsrelaterat våld tillsattes i mars ifjol med uppdraget att lämna förslag på hur brottslighet i samband med idrotten kan bekämpas.
 
Imorgon presenterar regeringens nationella samordnare Björn Eriksson delbetänkandet Mindre våld för pengarna på en pressträff med idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (m).
 
Björn Eriksson, som i november ifjol tog över utredning efter att den tidigare samordnaren Per Unckel gått bort, vill inte avslöja i förväg exakt vad som ska presenteras.
 
Han säger dock att utredningen kommer lägga fram ett 30-tals förslag ”av olika karaktär” med syfte att motverka våld inom idrottsvärlden. Det gäller alltifrån olika lagstiftningsfrågor till nya arbetssätt för polis, åklagare, arenor och ägare.
 
– Efter det här kommer vi, om några månader, att lägga förslag kring ett riksdagsbeslut, om den så kallade anmälningsplikten för personer med tillträdesförbud på idrottsevenemang. Sedan lägger vi ett slutbetänkande i mars 2013, säger Björn Eriksson.