Försäkringsbolaget Folksam hittar en ny kommunikationschef på den börsnoterade detaljhandelskedjan Ica-gruppen.

Det är ​Ola Fernvall som tar klivet över till Folksam. Innan Ica jobbade han som konsult på Prime, Deportivo och Four C.

”Folksams vision att våra kunder ska kännas sig trygga i en hållbar värld känns just nu mer aktuell än någonsin. Därför är jag extra glad att välkomna Ola till oss på Folksam och ser stora möjligheter att tillsammans med medarbetarna på Koncernkommunikation ytterligare lyfta vår kommunikation och förstärka bilden av Folksam”, kommenterar Björn Nordin, chef för Folksam koncernstab.

Hur gick det till?
–Jag blev kontaktad av Ida Högberg på Novare Executive Search som undrade om jag var intresserad av tjänsten, och det var jag. Folksam är bra på kommunikation, är ett värderingsstyrt bolag som ligger långt fram inom hållbarhetsfrågor. Man har också ett väldigt viktigt samhällsuppdrag med att förvalta pensioner och försäkra egendom. Det finns inte så mycket som kan toppa det, säger Ola Fernvall.

Vad ska du göra?
– Det korta svaret är att jag ska leda kommunikationsavdelningen och stötta verksamheternas behov av intern och extern kommunikation. Det längre svaret håller jag just nu på att utforska, jag gör min andra dag idag tisdag.

Vad får du för lön?
– Lite mindre än jag begärde men jag kommer ha helt fantastiska försäkringar samt trevliga och smarta kollegor, så jag är nöjd ändå.