– Jag kom precis från Moskva där det överallt är fest, i varenda sportbar och restaurang med hockey-VM på alla kanaler. Men sedan kommer man tillbaka till Stockholm och det märks inte av alls. Det är lite banderoller och fest runt Globen, men i övrigt ingenting, säger han.
 
I år har det varit Stockholms tur att stå som värd för ishockey-VM. Totalt 16 lag har sedan tre veckor tillbaka kämpat om ära och guld och på söndag avgörs det vem som kammar hem segern.
 
Men intresset hos Stockholms stad, som har som ambition att bli en evenemangsstad i världsklass, tycks inte vara så stort. I alla fall inte enligt Tomas Rudin.
 
Han är inte heller ensam. Som Svenska Dagbladet rapporterade om i dag får Moderaterna också kritik från arrangörerna och VM-generalen Tony Wiréhn.
 
Varken finansborgarrådet Sten Nordin (m) och trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (m) ska ha visat något större intresse och endast avsatt 30 minuter för ett möte med arrangörerna. De har inte heller besvarat de sponsringsförslag som arrangörerna kom med.
 
– Det är nonchalant att man inte använt detta unika tillfälle för att göra Stockholm känt, säger Tomas Rudin och jämför det med fjolårets upplaga av Volvo Ocean Race.
 
– Vi gick då in med 50 miljoner kronor bara för att få dem att göra ett stopp i Stockholm. Då gjorde Stockholm massiva pr-insatser, bjöd in stockholmarna att träffa de tävlande inne i staden. Det är en stor skillnad i engagemang mellan de olika evenemangen, säger han vidare.
 
Tomas Rudin anser att Moderaterna misskött värdskapet.
 
– Jag tror de är genuint ointresserade. Hockey luktar för mycket svett. Moderaterna vill istället ha segling, lite finare och mer elegant. Hockey är för nära folket. Man har inte gett hockeyn den chans som den förtjänar, men det är ett stort misstag för hockey sitter så djupt i folksjälen. Alla är engagerade, så det är konstigt att inte Moderaterna också är det, säger han.
 
Men vad skulle du vilja se?
– Det enklaste vore att skylta upp och visa att det är VM, som man gör i stora internationella städer. Både för att välkomna gäster men också för att uppmärksamma medborgare att det nu händer något roligt, att Stockholm är en evenemangsstad. Annars sätter fantasin gränsen.
 
Han tycker till exempel att Moderaterna borde ha bjudit lagen på en stor bankett i Blå hallen.
 
– Blå hallen är ju känt från Nobelfesten, det hade kunnat bli världens grej och få spridning världen över, säger Tomas Rudin och fortsätter:
 
– Spelarna skulle kunna få träffa borgmästaren och varandra och fira. Sådant gör vi redan för företag och andra, utan att ens tänka på det. Vi gör det för IBM och nu senast var det ett stort arrangemang för Nasdaq. Det är det minsta man kan göra.
 
Dagens Opinion har försökt nå Sten Nordin som dock är upptagen. Istället hänvisar Moderaterna till trafikborgarrådet Ulla Hamilton (m). Dagens Opinion söker henne.