På Dagens Industris debattsida och H&Ms hemsida diskuterar de förra cheferna programmet Kalla Faktas granskning av Stefan Perssons förmögenhet. Den 17 december utnämnde Jan Scherman Stefan Persson till en "censurkramare". Detta efter att Stefan Persson ska ha krävt att tv-bilder av hans engelska hus redigeras bort och begärt att Granskningsnämnden granskade inslaget före publiceringen.
 
Stefan Persson kontrade med att berätta om hur hans hus filmades på nära håll och undrade om synpunkter på mediernas arbetsmetoder ska likställas med begreppet censur. I dag, i Dagens Industri anklagar Jan Scherman Stefan Persson för att göra en "pampklassiker" genom att klaga på medierna och utöva förhandscensur genom att försöka påverka material som inte publicerats.
 
– Vi känner att vi inte vill kommentera det ytterligare. Huvudpoängen är att vi är öppna för granskning och har försett Kalla Fakta med information löpande sedan i maj och svarat på alla deras frågor genom vår hållbarhetschef med flera. Vi ställde också upp på intervjuer för program ett och Stefan Persson övervägde även att ställa upp i program två, säger H&Ms kommunikationschef Kristina Stenvinkel.
 
Hon fortsätter:

– Vi vänder oss inte mot att bli granskade utan mot arbetsmetoderna. Det är viktigt att medierna uppför sig etiskt och följer spelreglerna. Man måste ha rätt att ha synpunkter på medias arbetsmetoder utan att man blir anklagad för censur. Vi är vana vid en god dialog med medierna och vi är vana att bli granskade på de 48 marknader vi finns på.
 

Vad är det i TV4s arbetsmetoder ni vänder er emot?
– Det är flera saker. Bland annat helikopteråkningen. Det framställs som det inte var så nära. Men vi har film som visar att helikopterns flög inne på Stefan Perssons tomt så lågt att de kunde filma in genom fönstret. TV4 har också fått relevant information som de har bortsett ifrån och då kände vi att vi inte hade en bra dialog.
 
Jan Scherman antyder att ni har jobbat med konsulter?
– Vi har inte jobbat med konsulter. Vi har skött det internt.