Under den senaste veckan har Sofie Löwenmark, Johan Ingerö och Carl Bildt klivit fram på topptiolistan över de opinionsbildare som väcker mest reaktioner på Twitter.

De fyra första placeringarna på listan, som har tagits fram med hjälp av Bumblewing, är intakta: klimataktivisten Greta Thunberg, M-ledamoten Hanif Bali, SvD-skribenten Susanna Silfverskiöld och Richard Herrey med M som i Mello och Moderaterna.

Därefter kommer en trio som alla ökar antalet reaktioner med över 140 procent.

Sofie Löwenmark, som driver stiftelsen Doku, väckte mest reaktioner (4427) i ett inlägg där hon bemötte kritik från författaren Jan Guillou i Aftonbladet kring hennes avslöjande om SVT-reporterns relation med en av Säpo utvisningsdömd son till en imam.

Carl Bildt, tidigare statsminister och utrikesminister (m) röt till mot regimen i Belarus angående kapningen av ett flygplan på väg till Vilnius. Inlägget har hittills väckt 6 003 reaktioner.

KDs policyansvariga Johan Ingerö, tog upp DNs avslöjande om att energiminister Anders Ygeman har låtit använda beredskapspengar till att klara el-behoven i Stockholm och det inlägget gav 1 882 reaktioner.

Ut från topptio åkte Katerina Janouch, Jan Ericson (M), Krister Thelin och Mattias Lindberg.