I den sista veckolistan över de opinionsbildare som väcker mest reaktioner på Twitter, kliver M-veteranen Carl Bildt förbi adepten Hanif Bali (m). Det visar Bumblewings och Dagens Opinions lista.

Listan toppas åter av klimataktivisten Greta Thunberg som med hjälp av sju inlägg fick 130 210 reaktioner, 18 601 reaktioner per inlägg och en ökning på 58 procent sedan föregående vecka.

Carl Bildt (m) som inte har synts så mycket på listan under 2020, klev rakt in på en andra plats med 26 399 reaktioner. Ett påpekande om att premiärminister Brian Johnson har ”ljugit” om att huruvida utbytesprogrammet för studenter, Ersasmus skulle vara hotat eller ej av Brexit.  Britterna kommer inte att delta i Erasmus-programmet, enligt det aktuella förslaget till EU-avtal.

Om Hanif Bali har Carl Bildt över sig har han Ivar Arpi under sig, klämd mellan två högermän, således.

Förra veckans raket, Expressen-skribenten Viktor Barth-Kron, kraschlandade något i julgröten och tappade 44 procent i reaktioner till 14 192.

På plats åtta går Bulletins chefredaktör Paulina Neuding in med 9 603 reaktioner. En kommentar till Vänsterpartiets kampanj för att samla in medel till att ”Överrösta Bulletin”, gav 4 255 reaktioner.  De senaste två veckorna har hon ökat antalet följare med 1 753.

mer om Bumblewings listor