Engagemanget kring smittexperter avtar på Twitter, vad gäller antal reaktioner. Det visar Dagens Opinions och Bumblewings topptio-lista över de opinionsbildare som får mest reaktioner på Twitter.

Den senaste månaden har smittskyddsexperterna Agnes Wold och Emma Frans hamnar högt på listan. Listan från förra veckan visar att endast Emma Frans är kvar på topptio, trots ett ras på 53 procent vad gäller antal reaktioner.

Toppar gör fortsatt Greta Thunberg, även om hon med 74 925 reaktioner är långt från glansdagarna. M-ledamoten Hanif Bali är åter tvåa efter en ökning på 20 procent till 21 912 reaktioner.

Nya på topptio är Alice Teodorescu Måwe, huvudsekreterare för Moderaternas idéprogram samt Isobel Hadley-Kamptz, skribent och journalist.

Flest reaktioner, 6 388, fick Alice Teodorescu Måwe för ett inlägg om den före detta tv-programledaren och före detta matentreprenören Paolo Roberto:

”Skönt att alla är överens om att ”hål i själen” el dyl inte ursäktar sexköp. Då kanske vi också är redo att konstatera att den sortens bortförklaringar inte bör accepteras ifråga om ungdomsrån, stenkastning eller annat kriminellt eller dåligt beteende…”

Också Isobel Hadley-Kamptz flest reaktioner, 1 566, också det för ett inlägg om Paolo Roberta för en

”Jag försöker ta in att Paolo säger öppet att han var medveten om att tjejen sannolikt var tvingad och att han ändå verkar förvänta sig att vi ska förlåta honom eftersom han har hål i själen. Jag har ärligen sällan sett ett så tydligt exempel på patriarkalt egenberättigande”.