Under förra veckan, vecka 8, tog listan över de opinionsbildare som skapar mest reaktioner på Twitter ytterligare ett steg höger ut när Alternativ för Sveriges Jeff Ahl äntrar den. Men klimataktivisten Greta Thunberg är fortsatt ohotad etta på Bumblewings och Dagens Opinions topptiolista.

Först på plats 15 kommer Aftonbladets Anders Lindberg, som opinionsbildare som hör till arbetarrörelsen. På plats 16 kommer Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski. På plats 18 hamnar Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt. Med Greta Thunberg är det fyra opinionsbildare, som inte ligger på typiskt på höger sida i debatten.

Några av Greta Thunbergs inlägg som väcker mest reaktioner handlar om hennes resor till Hamburg och Bristol. Under vecka 8 ökar hon med 37 procent till 322 423 reaktioner på 11 inlägg.

M-ledamoten Hanif Bali ökar med 27 procent till 64 027 reaktioner på 148 inlägg. Mest reaktioner väcker hans inlägg om ett Vänsterparti-möte i Sundsvall, där Hanif Bali jämför mångfalden med ett NMR-möte. Det fick många troll att gå igång.

Rektor Hamid Zafar, kliver in på plats åtta från plats 25. Mest reaktioner väcker ett i sammanhanget udda inlägg om hur ska agera när han ska hämta ut sitt Playstation 5 spel på release-dagen i höst.

Helt ny på topptio är Jeff Ahl, som representerar partiet Alternativ för Sverige. Hans två tweets som handlar väckte mest reaktioner handlade om att Youtube stängde ner hans kanal, något som han beskriver som ”PK-paniken är total, etablissemanget är livrädda för @AfS_riks”. Ett inlägg som liksom Hanif Balis passade fint i trollfabriken.