Klimataktivisten Greta Thunberg och opinionsbildaren och författaren Greta Thunberg och Katerina Janouch har ökat stort vad gäller antal reaktioner på Twitter under förra veckan, samtidigt som artisten Alexander Bard för första gången kliver in på topptio på Dagens Opinions och Bumblewings lista.

Greta Thunberg, som har haft en dalande kurva sedan coronautbrottet, ökade under vecka 21 antalet reaktioner på Twitter med 112 procent till 158 860. Då fördubblade hon antalet postningar till sex.

Ett inlägg som tog upp att beslutsfattare avreglerar miljölagstiftning när allt medieljus riktas mot covid-10, väckte flest reaktioner.

Ett inlägg om att asylaktivisten Fatemeh Khavaris pass hade använts av en afghansk kvinna för att försöka flyga från Istanbul till Sverige, skapade mest reaktioner för Katerina Janouch, som ökade med 118 procent till 29 643 reaktioner. Det räckte till en andra plats på topptio-listan.

Den ständiga tvåan efter Greta Thunberg, M-ledamoten Hanif Bali fick åter lämna andraplatsen.

För första gången tog sig Alexander Bard in på listan via 11 761 reaktioner. Detta efter att på engelska i flera inlägg gått hårt åt Sveriges, svenskarnas och den socialdemokratiskt dominerade regeringens förhållningssätt till köp av sexuella tjänster.

läs mer om Bumblewings listor