Länge har M-ledamoten Hanif Bali skugga klimataktivisten Greta Thunberg på Bumblewings och Dagens Opinions lista över de opinionsbildare som skapade mest rektioner på Twitter den senaste veckan.  Nu kliver en annan opinionsbildare fram som utmanar.

Det är SvD-skribenten Susanna Silfverskiöld som ökar med 50 procent till 45 280 reaktioner jämfört med Greta Thunberg som minskade antalet reaktioner med 52 procent till 99 500. Per inlägg låg Greta Thunberg på 8 292 reaktioner.  Susanna Silfverskiöld  ligger på 742 reaktioner per inlägg. Men då har hon bara 9 077 följare jämfört med Greta Thunbergs närmare 5 miljoner.

Med reaktioner, 3 236, väckte Susanna Silfverskiöld med ett inlägg som kommenterade ett uttalande från näringsminister Ibrahim Baylan:

”Tänk som en socialdemokrat: Sverige har inte bland EU:s högsta arbetslöshet. Sverige har bara väldigt väldigt många fler som söker jobb”.

Statsvetaren Teodor Koistinen ökade med 111 procent till 15 165 reaktioner. En kommentar till en film som visar ett polisingripande väckte meste reaktioner, 2 849:

”När de helt öppet vågar mordhota poliser framför kamera vet man att meseriet från rättsstaten gått ganska långt”.

Carl Bildt, tidigare statsminister och utrikesminister (m) ökade med 71 procent. Alla de fem inlägg som gav honom flest reaktioner handlade om flygbolag och Belarus. Dessa väckte 997-6 840 reaktioner.