Den senast veckan var det tre saker som väckte mest reaktioner på Twitter bland opinionsbildarna: Mannen som misstänkts för att ha våldtagit och kastat ned en kvinna i ett gruvschakt i Norberg, där bland annat M-ledamoten Hanif Bali och Bulletin-skribenten Luai Ahmed väckte reaktioner.

Rysslands krig mot Ukraina fortsätter att väcka reaktioner och där är den förra statsministern och partiledaren (m), Carl Bildt och författaren Lars Wilderäng de opinionsbildare som väcker mest reaktioner. Lars Wilderäng gjorde 654 inlägg och kom upp i 37 013 reaktioner medan Carl Bildt gjorde 36 inlägg och kom upp i 57 591 reaktioner.

Det tredje området som väckte mest reaktioner var Elle-galan och konflikten mellan programledaren Kakan Hermansson och partiledaren Ebba Busch (kd) som portades från galan.

Här var Johan Ingerö aktiv och ökade antalet reaktioner med 291 procent till 31 432 vilket gav ett avancemang från plats åtta till 26. Ebba Busch ökade med 43 procent till 26 336 och tog ett kliv upp från plats 15 till nio.

Ingen opinionsbildare från vänsterflanken gjorde något avryck, trots att 1 maj utspelades under mätperioden.