Nu när Hanif Bali har slutat twittra fylls hans plats av nya krafter i toppen på Dagens Opinions och Bumblewings lista över de opinionsbildare som väckt mest reaktioner den senaste veckan på Twitter.

Stora delar av de senaste åren har Hanif Bali legat tvåa efter klimataktivisten Greta Thunberg, som med sin globala publik har varit i det närmaste ohotad. Det senast kvartalet har Hanif Bali stött på hård konkurrens från SvD-skribenten Susanna Silfverskiöld, som nu har landat ett jobb på Moderaternas kommunikationsavdelning.

Den senaste veckan (vecka 38) är Greta Thunberg fortsatt tydlig etta med 163 964 reaktioner, en minskning med 16 procent från föregående vecka. Även Susanna Silfverskiöld minskar, med 11 procent, till 71 000 reaktioner.

Under de senaste veckorna har den inhoppande M-ledamoten Richard Herrey bitit sig fast i toppen, där annars Hanif Bali hade befunnit sig. Denna gång kommer han trea efter en ökning på 5 procent till 24 867 reaktioner.

De två senaste veckorna, efter Hanif Balis twitterstopp, har två borgerliga opinionsbildare etablerat sig på topptio-listan: skribenten Alice Teodorescu Måwe och opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell, som också kandiderar till riksdagen för Moderaterna.

Skribenten Ivar Arpi har de senaste veckorna legat på topptio-listan.

M-ledamoten Jan Ericson brukar ligga stabilt på topptio även om han inte har med den absoluta toppen att göra.

En opinionsbildare till höger som har halkat ut från listan är författaren Katerina Janouch som denna gång landar på plats 15.