Flera mediepersonligheter kliver fram på Bumblewings och Dagens Opinions lista över de opinionsbildare som skapade flest reaktioner på Twitter den senaste veckan.

Listan toppas som vanligt av combon Greta Thunberg och Hanif Bali. Klimataktivisten tappade 52 procent till 82 193 reaktioner och tappade också 901 följare. M-ledamoten tappade 1 procent i reaktioner till 54 095 men erövrade 560 nya följare.

På tredjeplats kommer Expressens reporter Viktor Barth-Kron, efter en ökning på 147 procent bland annat med hjälp av inlägget:

”TT:s reporter konstaterar försynt att folk i andra länder avgått för mindre brister än det som just presenterats. Jovisst. But in Sweden we have another system.”

Även den ännu inte startade mediesajten Bulletins ledarredaktör Alice Teodorescu Måwe ökar med 147 procent och tar plats åtta på listan. Och även hon spinner på samma tema som Viktor Barth-Kron:

”Hur kommer det sig att man får lämna sin statsrådspost om man inte betalar sin tv-avgift men inte om man missköter hanteringen av en pandemi?”

På plats nio återfinns Bulletins podd-chef Ivar Arpi med 12 439 reaktioner.