Henry Sténson som nyligen valdes in som ordförande för Moderaterna i Stockholm meddelade idag att han lämnar skeppet.
– Det har varit fantastiskt på många sätt och vis, men när man har suttit här i nio års tid ser man att ens tidsperspektiv möjligen inte är så långt som det borde vara för att man själv ska vara nöjd med det man gjort. Därför är det ett perfekt läge att lämna över stafettpinnen till en medarbetar som redan finns på plats.
 
Nio år är en precis lagom längd, berättar han.
– Det är ändå en utsatt position och jag ser framemot att använda de kunskaper jag samlat på mig under 30 år – 25 av dem i några av de största svenska bolagen – i en mer undanskymd roll.
 
Det blir Helena Norrman – tidigare chef för intern- och marknadskommunikation, som tar över som kommunikationschef och tar plats i koncernledningen. Hon tillträder sin tjänst den första januari, när Henry Sténson officiellt börjar på Brunswick. Han kommer dock att stanna kvar som rådgivare åt Hans Westerberg, Ericssons vd, och åt Helena Norrman. På Brunswick börjar han ”fuska lite smått” redan under hösten, när han successivt avvecklar sig från Ericsson.
 
Hur ser du på konsultrollen?
– Det är svårt att veta, eftersom jag aldrig provat på den. Men jag hoppas att det jag lärt mig under den här tiden gör att jag har en plattform att stå på. Jag fattar att det är olika saker att, som idag, ibland gå in och leda, och att som konsult mer hålla sig i bakgrunden och rådgiva. Jag får hålla fingrarna i styr och hålla mig i skinnet. Det blir en utmaning.