Under radarn smyger Sverigedemokraterna i gång en tv-kanal framför näsan på det ”hemliga medieprojektet” Bulletin startat av flera borgerliga opinionsbildare Carolin Dahlman, Tino Sanandaji, Paulina Neuding, Per Gudmundson, och Thomas Gühr.

– Vi har börjar köra ut några klipp. Vi testar och ser så vi kan se vilka format som funkar, säger Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein.

Kanalen heter Riks finns att beskåda på Youtube eller via den egna sajten Riks.se

– Vi ville ha ett kort namn som är lätt att använda i olika sammanhang och ämnen.

Hur har ni tänkt kring kanalen?

– Vi har varit framgångsrika med att skapa uppmärksamhet och en bra skara trogna följare. Det här är en naturlig fortsättning att kunna erbjuda ’bara stillbilder’. Nu har vi tagit fram ett snabbare videoformat som kanske är lite mer underhållande att titta på än att läsa en längre text, säger Joakim Wallerstein och utvecklar:

– Politik är komplext, framförallt i vårt land, man måste nästan förklara problemet innan man berättar om lösningen. Det är lite rörigt i vårt land nu. Därför behöver politik få lite mer tid än Facebook-bilder.

Formatet består av att ett antal personer diskuterar en för SD intressant fråga.

”Villkorligt frigiven begick en våldtäkt”, är ämnet för dagen.

Panelen består av tre tjejer som är opinionsbildare i SDs sfär. En av dem är anställd av SD. Det är Rebecka Fallenkvist, som internt betraktas som en ny stjärna inom partiet.

Riks drivs av Sverigedemokraternas bolag Samtid & Framtid, som även ger ut tidningen Samtiden, där Dick Erixon som är ansvarig utgivare. Han är även ansvarig utgivare av Riks.

Någon särskild redaktion är inte tillsatt.

– Partiets kommunikationsavdelning är inblandad i hög grad i arbetet med att hitta berättelser som det är värt att prata mer om, säger Joakim Wallerstein.

Vad tycker du om det hemliga medieprojektet Bullentin?

– Jag har själv blivit anklagad för att ligga bakom det i Aftonbladet eller om det var Expressen. De hade blandat ihop lite saker. Däremot ser jag positivt på projektet. Det är kul när det händer saker.