I toppen hamnar TCOs nya ordförande Eva Nordmark, Karl-Petter Thorwaldsson som är nominerad som efterträdare till LOs ordförande Wanja Lundby-Wedin samt Centerpartiets ekonomiska talesperson och riksdagsledamot Annie Johansson, utpekad som efterträdare till partiledare Maud Olofsson.
Även miljöpartiets nya språkrör Gustav Fridolin pekas av flera ut som en stjärna på arbetsmarknadspolitik. Centerpartiets och Miljöpartiets representanter kommer något förvånande högre upp på listan än Håkan Juholts ekonomiska rådgivare Marika Åsbrink Lindgren.
 
Bland de fackliga företrädarna kommer TCOs ordförande Eva Nordmark högst, även om det på håll funderas på om hon kan fylla kostymen efter företrädaren Sture Nordh. LO:s blivande Karl-Petter Thorwaldsson är kanske inte purung, men den position han tillträder är så tung att den inte går att bortse ifrån. Annika Strandhäll nyutnämnd ordförande för SKTF får flera röster. Då basar hon också för ett förbund som jobbar hårt med förändring, så hårt att till och med namnet ska bytas ut i höst.
Kommunal verkar vara en viktig plats för personer som vill göra karriär inom arbetsmarknad.
 
Kommunals utredningschef Emma Lennartsson rankas högre än förbundets nya ordförande Annelie Nordström Johan Ingelskog gör en tung karriär inom LO-kollektivet. Nu när han byter jobb för att bli Kommunals förhandlingschef tar han ett karriärkliv till en position som gör honom aktuell som en framtida LO-ordförande.
 
Dagens Opinion och fler resultat kommer att presenteras på ett seminarium i Almedalen 5 juli klockan 17-18.
 
Läs en utförligare artikel här.