M-ledamoten Hanif Bali träder fram som den M-ledamot som har uppfört sig opassande mot en 15-årig kvinnlig medlem i Muf.

Hanif Bali ger sin bild i ett Facebook-inlägg som har fått över 9 000 tummen upp, 962 kommentarer och 453 delningar på två timmar.

Aftonbladet har berättat att en M-ledamot ska ha agerat läxhjälp åt en 15-åriga flickan i utbyte mot sexuella bilder och tjänster. Andra alternativa medier har i klartext berättat att det är Hanif Bali anklagelserna handlar om.

”Den mediala hetsjakten och viskleken varit hänsynslös”, skriver Hanif Bali på Facebook.

Han bekräftar att han har haft kontakter med flickan men tillbakavisar även uppgifterna om opassande beteende:

”Hon var väldigt intensivt kontaktsökande och ville ha stöd och hjälp. Jag försökte hjälpa så gott jag kunde”, skriver Hanif Bali och vidare:

”När det framkom att personen i fråga ville ha en annan relation borde jag avslutat konversationen direkt. När påstötningarna blev mer explicita gjorde jag det däremot klart att något annat än en vänskapsrelation där jag agerat som mentor inte kunde bli aktuell. Jag har på inga sätt bett om några opassande bilder eller gjort något annat olämpligt. Personens kontakter upphörde en tid när jag vänligt men bestämt förklarade att hon inte kan fortsätta höra av sig då jag är betydligt äldre än henne, har flickvän och inte är intresserad av något annat”.

Hanif Bali beskriver det som om en kampanj har förts mot honom:

”I december 2020 fram tills idag börjar meningsmotståndare på internet trakassera mig med de lögner och förtalsgrundande anklagelser som cirkulerat i media mot mig, jag ser att dessa inlägg gillas av personen i fråga. Flera dagar innan anklagelserna riktas mot mig i partiet börjar dessa fientligt inställda konton anspela och ’räkna ner’ till den dag då de planerat att ta detta till partiet. Jag har detta dokumenterat – de visste alltså långt innan vilken dag som anklagelserna skulle riktas. Det är ett väl valt tillfälle då partiets interna nomineringsprocess drar igång”.

Han skriver vidare:

”Jag känner att det är oerhört cyniskt att utnyttja en ung person för att klämma dit en meningsmotståndare med lögner och förtal”.

Hanif Bali anser att han har ”gott om bevis som visar att jag är oskyldig till det jag anklagats för och att detta snarare rör sig om en komplott av meningsmotståndare där en ung person fått agera som bricka i spelet”.

Hanif Bali vill nu ha en ”rättslig prövning där jag får möjlighet att rentvå mig”.