Anledningen är att mjukvarubolaget där tidigare jobbade i två år enligt Migrationsverket inte hade gjort ett tillräckligt stort lönepåslag för att täcka utgifter som pensions- och livförsäkring.

Mäktiga Svenskt Näringsliv har lyft saken på sin sajt. Nu ger sig en annan maktspelare in för att öka trycket på att Tayyab Shabab ska få stanna. Stockholms Handelskammare har redan kört igång en kampanj i sociala medier och kallat till stormöte på måndag klockan 17-19.
 
Andreas Åström, kommunikationschef på Stockholms Handelskammare, hoppas kunna rädda Tayyab Shabab kvar i landet.
 
– Vi hoppas det för ärendet är överklagat. Det här är ett jätteproblem för  jätteproblem för företagets del. De hittar ett guldkorn, så är regelverket rigit och stelt. Det är uppåt väggarna.
På mötet ska regeringens utredning om arbetskraftsinvandring diskuteras.
– Sverige har inte råd att skicka ut personer som är bland de vassaste programmerarna som finns. Vi kan inte ha ett system som inte är tillräckligt omfamnande, men det finns en risk att utredningen går i en helt annan riktning. Den får i så fall konsekvenser för all techföretag som skriker efter arbetskraft. Vi vill ha jobben kvar i Sverige, men vi måste ha bra regler då, annars flyttar bolagen till New York, eller Berlin, som är vår största konkurrent eftersom de har en bättre bostadsmarknad än i Sverige.

Vad kan ni göra för att lösa bristen på utvecklare?
– Det är en otroligt viktig fråga som vi kommer att driva under hösten. Beroende på hur utredningen landar, kommer vi att veta mer om hur vi ska rikta insatserna, säger Andreas Åström.