Det är tankesmedjan Ephis chef Christofer Fjellner som kliver in som gruppledare och oppositionsborgarråd. Han har tidigare varit Muf-ordförande liksom EU-parlamentariker.

–  Det ska bli skitkul, säger han.

Hur ska ni göra för att vinna tillbaka makten om fyra år?
 – Allra senast om fyra år, heter det väl ändå? Vi ska formulera en hoppfull politik för ett växande Stockholm. Alla fokuserar på problem och ger en mörk bild, men Stockholm är Sveriges tillväxtmotor och en av världens mest välmående platser.

Vilken sakpolitik vill du lyfta fram?
– Jag valdes i går kväll och har inte stämt av med gruppen, så det får jag be att återkomma till, säger Christofer Fjellner, och utvecklar:

– Stockholm idag är väldigt delat. Stockholm är en startuppmaskin och tillväxtmotor, dit folk kommer från hela världen för att forska och förverkliga drömmar. Men i Stockholm finns också en fattigdom, och det skjuts här, det är också sant. Många tänker ’att det där berör ju inte mig’, men det gör det, förr eller senare. Barn ska kunna gå ut utan att riskeras skjutas av kriminella gäng, det sant, men det borde vara självklart, vi måste ha större politiska ambitioner än så, om vi (Moderaterna) ska vara ett parti för det moderna och urbana.

övriga oppositionsborgarråd i Stockholm
Dennis Wedin (m)
Andréa Hedin (m)
Jan Jönsson (l)

Vad som händer med tankesmedjan Ephi, finns ännu inte mer information om.

 

mer info kommer