Skattebetalarna har i stället värvat Christian Ekström till ny vd. Han kommer senast jobbet som kommunikationschef på Transportföretagen men har även jobbat som public affairs-chef för pr-byrån Grayling.
 
Skattebetalarnas ordförande Pia Kinhult berättar:
– Vi har haft ett par tuffa år där vår nuvarande vd Joacim Olsson har jobbat hårt i fyra år och vänt en negativ trend,  både vad gäller ekonomi och medlemsvärvning. Då ville vi han person som kunde fortsätta att håll i den positiva trenden och ta ett grepp för att komma vidare i opinionen. Vi känner att det här vänt i opinionen och att vi har fått en rejält förändrad skattepolitik. Vi har fått skattehöjningar och frågan är hur mycket skattebetalarna får ut av det. Skattefrågan var ju inte så intressant under Alliansregeringen som arbetade för att sänka skatterna till en europeisk nivå.

Hur tänkte ni kring valet av just Christian Ekström?
– Vi har haft en haft en bra bredd på kandidater. Christian Ekström är den som har stuckit ut. Han har en bred bakgrund och har jobbat inom privata företag och medlemsdrivna organisationer, något som ställer krav på viss erfarenhet. Han är en duktig debattör och har ett otroligt stort samhällsengagemang. Han stämde in bra i kravprofilen.

Skattebetarna har aldrig haft någon kvinna som vd?
– Det är lite tråkigt, det hade jag hoppats på, men det fanns ingen sådan kandidat denna gång. Men vi har i alla fall fått en kvinna som ordförande.
Christian Ekström börjar 15 oktober.