Pr-byrån Hallvarsson & Halvarsson stärker sin avdelning för public affairs med flera rekryteringar. En av dem är Moderaternas förra ledamot Sofia Arkelsten. Dessutom anställer byrån en av arbetarrörelsens kanske mest intensiva röster.

– Sofia börjar idag, berättar Anna Grönlund Krantz, vd för Hallvarsson & Halvarsson, och vidare:

– Vi har resonerat med henne sedan i höstas.

Flera saker gör att Sofia Arkelsten passar väl in som pa-konsult på Hallvarsson & Halvarsson, tycker Anna Grönlund Krantz:

– Hon har en bred politisk bakgrund och erfarenheter från både corporate-kommunikation och public affairs med flera bitar som passar in. Som politiker har hon jobbat med bland annat hållbarhetsfrågan. Hon kan utrikespolitik och försvarsfrågor och det är bra. Hon har också jobbat som informationschef på ICA och är en fena på internkommunikation.

Hallvarsson & Halvarsson anställer till pa-avdelningen även Björn Fridén som har en bakgrund som ledarskribent på Aftonbladet. Han har också varit med och grundat Alliansfritt och Skiftet, som har drivit opinion i sociala medier. Senast kommer Björn Fridén från fackförbundet IF Metall.

Utöver det anställer Hallvarsson & Halvarsson även Johanna Arenius, som kommer från Handelshögskolan i Stockholm. Hon har tidigare hjälpt byrån på deltid, bland annat med att hålla i Almedalsveckan. Nu blir hon fast anställd.