Gunilla Herlitz, tidigare vd för tidningar som Dagens Nyheter och Expressen, idag strateg hos Klarna, gör comeback i mediebranschen som delägare och styrelseordförande.

Gunilla Herlitz köper en andel i Ny Teknik Group. Hon tar också över ordförandeklubban från Lars-Henrik Friis Molin, som också delägare i bolaget, vars majoritetsägare dock är duon Christer Björkin och Thomas Peterssohn.

– Hon är en duktig person. Jag har jobbat med henne för länge sedan (på Dagens Industri och E24). Hon har en fantastisk erfarenhet från b2b-marknaden och är en väldigt nyfiken person. Hon är också en snabb person och vi tycker om att jobba med snabba människor, säger Thomas Peterssohn, som är vd för Ny Teknik Group.

De nya ägarna köpte Ny Teknik från finska Alma sommaren 2020 och har nu börjat stuva om på bolaget. Bland annat har tre medarbetare på it- och två på ekonomi-avdelningen fått lämna bolaget.

– Vi såg under sommaren att stödtjänsterna var för stora och omfattande och byggda för ett större företag efter att Alma hade sålt tidningar som Affärsvärlden och Dagens Media. Det fanns ett behov av att minska overhead, säger Thomas Peterssohn, och lägger till:

– Det är tråkigt att människor behöver lämna oss, men också viktigt att anpassa verksamheten efter intäkterna. Som andra medier tappade vi ganska mycket intäkter under corona-året.