Aktionen var riktad mot Shell som har sitt kontor mittemot 310 meter höga The Shard. Budskapet var "Skydda Arktis” och det förmedlades via en 32 kvadratmeter stor flagga från toppen. Greenpeace anser att Shell är ett av bolagen som riskerar miljön i Arktis genom planerad exploatering av olja.
 
Greenpeace livesände klättringen som tog 15 timmar och har publicerat ett omfattande pressmaterial som organisationen nu försöker få ut i medierna.
 
‑ Aktionen är en direktkommunikation till Shell, men också ett sätt att få upp allmänhetens ögon, säger Therese Jacobsson, Arktisexpert på Greenpeace.
 
I klättringen deltog Sandra Lamborn från Stockholm.
Riskerar ni inte människors liv när ni genomför den här typen av aktioner?
‑ Klättringen var väldigt krävande. Men teamet var vältränat.  Klättringen var inte farlig med tanke på den säkerhet vi hade på plats. Säkerheten har högsta prioritet.
 
Vad hände med aktivisterna efter aktionen?
‑ De greps i går kväll för olaga intrång. Vad som har hänt under morgonen vet jag inte.
 
Händer det att er aktivister får fängelse?
‑ Det är mycket ovanligt.
 
Hur tar ni nästa steg i er kommunikation nu när ni har en hel del innehåll från klättringen?
‑ Det är inte själva aktionen som vi har fokus på. Fokus ligger på risken med borrning efter olja i Arktis. Vi för en lång och global kampanj på flera olika plan. Vi har bland annat varit aktiva här och försökt påverka politiker när Sverige var ordförande i Arktiska rådet.