– Jag går till GT för att jag tror att det är en fantastisk redaktion att vara på just nu. Det är en redaktion som vill mycket, som vill satsa och växa, och det är otroligt häftigt att få vara med på den resan, säger hon.
 
Sofia Dahlström har tidigare varit på TV4 där hon jobbat med bland annat Nyhetsmorgon och Malou Möter. Hon har också varit redaktör för Filmkrönikan i SVT samt jobbat på Uppdrag Granskning.
 
Närmast kommer hon från Göteborgs-Posten där hon varit sedan 2007. Hon är i dag nyhetschef men har tidigare även bland annat ansvarat för GPs granskningsgrupp och vann 2013 Föreningen Grävande Journalisters arbetsledarpris ”Den gyllene dynamon”.
 
Det är oklart när hon börjar på GT.
 
– Det är ganska nytt allting, vi har inte hunnit sitta ner och komma överens om när jag ska tillträda. Men det ska ske så fort jag bara kan.
 
Vad har du för mål för GT?
– Jag tänker vinna en guldspade, det skulle vara nice. Sedan tänker jag att det som ska bli min profil på GT är kombinationen att driva trafik och få mycket läsning med en stark och granskande journalistik som i sig driver trafik.
 
Sofia Dahlströms ambition är att göra GT till den största nyhetssajten i Västsverige.
 
Hur känns det att gå till en GP-konkurrent?
– Det är alltid lite känsligt och det har inte varit ett helt enkelt val. Men det finns plats för två livaktiga journalistiska produkter i den här staden och det är hälsosamt att man konkurrerar om både läsare och medarbetare, säger Sofia Dahlström som samtidigt är tacksam för ”allt det stöd” hon fått från GPs chefredaktör Cecilia Krönlein.
 
– Jag hade inte kunnat nå hit om hon inte konsekvent backat upp mig under mina sju år på GP.
 
Hon kommer också att ingå i Expressens redaktionsledning.