Göteborgs stad lägger 100 miljoner på sitt stundande 400-årsfirande som innehåller flera delar, bland annat en kampanj som ska få fler att ta in på hotell. Dock kampanjar inte Göteborg i Stockholm.

Med en digital kampanj ska Göteborg & Co, Storhotellsgruppen och Föreningen Göteborgshotellen få fler att resa till Göteborg och ta in på hotell. Budskapet är: Fira 400 år genom att boka en hotellnatt för 400 kr per person i dubbelrum och natt under helgen den 4–6 juni med den passande tidpunkten klockan 16.21.

– Vi hoppas att kampanjen ska ge dubbel uppmärksamhet, dels för hotellen som har ledig kapacitet. Så hoppas vi också att kampanjen ska ge uppmärksamhet för själva jubileet, säger Andrea Jovell, chef på marknad och kommunikation på Göteborg & Co.

Hur ska ni få folka att nappa?
 – Vi lyfter in kampanjen i våra officiella kanaler för Göteborg som destination, Instagram och Facebook, så kommer det upp i flödet hos våra målgrupper. Vi når 40 mil.

Då når ni inte Stockholm?
 – Det är ju så att vi är tvungna att vara noga med hur vi använder kampanjmedlen och när det gäller Göteborgs jubileum tänker i också att de ska vara enkelt att svänga förbi.

Ni vill få folk att resa under pandemin?
 – Det är här avståndet kommer in. Vi tänker att man ska ta sin bil och resa säkert, även om många resebolag har blivit duktiga på att hantera resor corona-säkert. Så tänker vi också att många 60-plussare är vaccinerade. Vi vet också att Visit Sweden försöker få i gång resandet i Sverige.

Den 4 juni 2021 fyller Göteborg 400 år och till kalaset har Göteborg & Co och då väntar en mängd aktiviteter, även om själva firandet har skjutits upp i två år. Stadens brukare, som folk på äldreboenden, patienter och elever kommer att bjudas på en särskild Göteborgs-bakelse. Jubileumsprodukter som en kapsylöppnare i form av en räka och en särskild pläd har tagits fram.

Dessutom finns ett digitalt paket för alla som vill fira med Göteborg. Paketet innehåller blanda annat ett recept på jubileumsbakelsen och en möjlighet att delta i en särskild jubileumsdans.

– Vi har fått vända på steken så jubileet kommer hem till dig. Du ska kunna följa en direktsändning och få en skön Göteborgskänsla. Alla kan vara med och fira, alla som känner sig som en göteborgare är ju en göteborgare.