– Det återstår lite knappt två år kvar till valet. Vi brinner för public affairs, tycker politik är spännande och vill göra vårt för att människor ska få sitt intresse tillgodosett inför valet, för att på ett enkelt och nära sätt kunna ta del av politik, säger Joakim Kellner, pa-chef på Geelmuyden Kiese.
 
Formatet har under det senaste året blivit allt populärare. Bland andra har Miljöpartiet, Makthavare och Expressen sina egna varianter.
 
Varför har detta blivit så trendigt?
– Människor är överhuvudtaget mer intresserade av politik än vad man tror. Politik påverkar alla människors vardag, det är mycket prat om krisen i Europa, mycket fokus på inrikespolitik.
 
Hur ska ni sticka ut?
– Genom att helt enkelt hitta de mest intressanta talarna och de mest relevanta ämnena.
 
Geelmuyden Kieses talarpub har premiär torsdagen den 22 november. Premiärgästen blir TV4s politiske reporter Anders Pihlblad som ska prata om sin bok ”Ett partis fall och uppgång – Berättelsen om de nya moderaterna”.
 
– Han ska också applicera tänket kring de nya moderaterna framförallt på de små borgerliga partierna, om de måste göra samma sak som Moderaterna gjort. Men också vad som händer inom socialdemokratin nu med Stefan Löfven och Magdalena Andersson, och hur långt man kan gå i sin triangulering utan att förlora sin identitet, säger Joakim Kellner.
 
Vilka riktar ni er till med talarpub?
– Vi vänder oss till en bred målgrupp. Våra kunder, våra kollegor i branschen, politiker, journalister och alla andra som vi tror kan vara intresserade av frågorna.
 
Joakim Kellner fortsätter:
 
– Vi tycker det här ska bli otroligt spännande och kommer köra det med jämna mellanrum.
 
Nästa talarpub går någon gång runt Lucia, enligt Joakim Kellner. Vem som gästar då är ”en överraskning”.