– Det känns otroligt spännande. Det är en ny erfarenhet som jag välkomnar, säger Sofie Falkkloo.
 
Sofie Falkkloo har tidigare jobbat som bland annat politisk sekreterare hos Per Schlingmann och var senast ansvarig för Moderaternas kampanjavdelning.
 
I måndags började hon sitt nya jobb på Friends Agenda, där hon främst ska jobba som operativ projektledare och med flera av byråns största konton.
 
– Jag har varit på Moderaterna sedan 2007 och varit med om enorma valrörelser. Det känns som ett naturligt steg för mig att gå vidare och in i byråvärlden, säger hon.
 
Vad ska du bidra med?
– Jag kommer förhoppningsvis kunna bidra med mina projektledar- och kommunikativa kunskaper, men också skrivande. Jag har talskrivit, skrivit debattartiklar och all slags politisk opinionsbildning som jag hoppas få in.
 
Hon har tidigare inte jobbat som pr-konsult.
 
– Men kampanjavdelningen på Moderaterna är lite som en inhouse-byrå, där man hade Moderaterna mer eller mindre som kund, i och med att det var hela landet man jobbade med.
 
Vad får du för lön?
– Jag är nöjd, säger Sofie Falkkloo.
 
Friends Agendas vd Sara Leffler Morge kommenterar värvningen:
 
– Sofies erfarenheter från de politiska kampanjernas komplexa och snabbrörliga värld är oerhört värdefull för oss. Hon har precis den kombination av kreativt tänkande, politisk förståelse och snabba omvärldsanalys som vi söker i våra konsulter. Med Sofie vässar vi förmågan att leverera samordning och strategi med precision och tempo till våra kunder.