Frida Dahlgren, corporate-chef på Prime berättar om hur hon fick och tänkte kring jobbet som ny vd på konkurrenten Narva.

– Jag blev kontaktad av dem och har sedan dess haft en diskussion med Anders Rask (vd på Narvas ägare Ahead) som är styrelseordförande för Narva. Utifrån de samtalen och även samtal med ledningen på Aller Media (Aheads ägare), kändes det som en otroligt rolig och spännande utmaning, säger Frida Dahlgren.

Vad tänkte du när du först fick höra om erbjudandet?

– ’Gud var roligt’, var det första jag tänkte. ’Vad spännande’. Sedan började jag leta i minnet efter olika sammanhang där Narva och Prime har stött på varandra och efter några samtal och en genomgång av deras affärsområden kändes det rätt.

Narva råkar ha flera av de affärsområden Frida Dahlgren jobbar med.

– Jag tänker på hållbarhet, finansiell kommunikation och public affairs. Det känns spännande och roligt att få jobba med de här sakerna, men i en ny kontext.

Vad har ni kommit överens om i frågan om hur byrån ska utvecklas?
 – Det finns inga grandiosa planer som ska sjösättas direkt jag tillträder 1 augusti. Jag ska tillsammans med Johannes (Zetterlund, vice vd) göra en plan för vad vi ska göra framåt. Vi har inte bestämt exakt vad som ska göras. Jag behöver först bekanta mig med organisationen. Jag tror organisationen är mogen för lite nytt och lite förändringar.

Finns en övergripande vision?
 – Det är nog att ta i. Fokus för mig är att bygga en attraktiv byrå för talanger och kunder. Det blir framför allt fokus på att attrahera rätt personer till byrån så att vi kan få rätt kunduppdrag.

Vad tar du med från Prime, kanske ett gäng konsulter och kunduppdrag?
 – Det är samma sak som jag tror finns på många byråer och som jag fått på Prime: energin, viljan att vara bäst, utmana kunderna och ett jävla anamma när det gäller att göra bra grejer. Det är det jag främst tar med mig. Och jag kommer ensam utan uppdragsgivare och medarbetare.

På Narva får hon leda en dubbelt så stor organisation jämfört med corporate på Prime, 50 man och en omsättning på 100 miljoner.

– Det blir en utmaning.

Vad får du för lön?
 –Det håller jag för mig själv. Jag ha fått en skälig och bra ersättning.