Socialdemokraternas presschef Fredrik Kornebäck, som har en bakgrund som journalist på flera olika dagstidningar, blir chefredaktör på partitidningen Aktuellt i Politiken. Ej klart med ny presschef.
Någon gång i maj månad tillträder Kornebäck på Aktuellt i Politiken. Exakt när är ännu inte klart då tidpunkten bland annat beror på när hans efterträdare på den nuvarande tjänsten som presschef har rekryterats.

Återvänder du till journalistiken nu?
-Ja, det kan man säga att jag gör. Jag har känt ganska länge att jag vill hitta tillbaka till journalistiken i någon form så det här var ett supererbjudande. Det är där jag hör hemma.
Fredrik Kornebäck handplockades till tjänsten som socialdemokraternas presschef från ett jobb som editionschef och reporter på fackförbundstidningen Dagens Arbete. Innan dess har han arbetat som reporter på Nya Åland, GT/Expressen och Norrköpings Tidningar.

Vad har du för ambitioner med AiP?
-Det känns som att jag ska vänta med en programförklaring tills dess att jag tillträtt och träffat redaktionen och suttit ned med den, men generellt så tycker jag om tydlighet. Jag gillar vassa raka nyheter och jag gillar featureartiklar som vågar vara feature med hela den språkliga paletten.
-Att skriva ledare blir däremot en ny erfarenhet för mig. Arbetsmarknadsfrågor i bred bemärkelse är något som jag alltid varit intresserad av.
AiPs nuvarande chefredaktör Jan Söderström kommer fortsatta som vice vd i AiP Media, och kommer i rollen som tidningschef fokusera på det dagliga nyhetsarbetet och samordningen av företagets olika nyhetstidningar.
 
Av Andreas Henriksson