Idag jobbar hon som kommunikationschef på IFN, Institutet för näringslivsforskning. Den 29 januari 2024 börjar hon som kommunikationschef på TRS, Trygghetsrådet och broderorganisationen SOKstiftelsen.

Hur gick det till när du bytte jobb?
Jag som människa tror väldigt mycket på engagemang, delaktighet och lyhördhet, och när det dök upp en organisation med samma värdeord och som letade efter en ny kommunikationschef, då var jag helt enkelt tvungen att söka. Det var tydligt från början att jag och Trygghetsrådet TRS/SOKstiftelsen delar samma värderingar, berättar Eva Strindberg via mejl.

Hon berättar vidare:

–  Jag blev erbjuden tjänsten och var snabb att tacka ja. Eftersom jag tror så starkt på den svenska modellen, allt vad den står för och parternas samarbete, har jag varit väldigt trygg i mitt beslut från början. Sedan får jag väl erkänna att jag saknat att arbeta med arbetsmarknadsfrågor, även om det alltid är nyttigt att testa på att göra något annat en period.

Vad ska du uträtta?
– Både TRS och SOK har en digital resa framför sig, där ett syfte är att vidareutveckla lösningar som förenklar och förbättrar för alla som nyttjar våra tjänster. Jag ser fram emot att vara en del av denna resa, och många fler, och är ödmjuk inför uppgiften att skapa samhällsnytta som gynnar både privatpersoner och verksamheter.

Vad får du för lön?
– Jag är nöjd, i övrigt håller jag det för mig själv.