Utkörar-appen Foodora hämtar en nordisk kommunikationschef från Danske Bank.

Det är Johanna Lindskog Lindell, pr-chef för Danske Bank som går till Foodora, där hon blir nordisk pr och kommunikationschef.

Det är en nyinrättad tjänst som Johanna Lindskog Lindell fick höra om av en branschkollega.

 – Det var väldigt många sökanden, men jag fick jobbet vilket jag är glad för. Foodora är ett jättespännande företag som jag nu ska stärka med pr, säger Johanna Lindskog Lindell.

På måndag, 20 april 2020, börjar Johanna Lindskog Lindell på Foodora som finns i Finland, Norge och Sverige vad gäller Norden. Hon ska rapportera till Foodoras nordiska marknadschef Philip Eide.

Vad ska du uträtta?
 – Mitt jobb blir att leda Foodoras pr-arbetetoch stärka kommunikationen kring företagets olika engagemang. Just nu jobbar Foodora till exempel med en hårt ansatt restaurangbransch så jag får titta på hur vi ska jobba med det, säger Johanna Lindskog Lindell och lägger till:

 – Foodora har vuxit fram under digitaliseringen och i dag handlar det inte enbart om att ordna matleveranser till hemmen utan också om hur konsumenterna väljer att handla och prioritera sin tid och där finns det stora möjligheter att utveckla tjänster.

Hur gör du med byråer?
 – Jag kommer att sköta det övergripande pr-arbetet själv, men ska absolut ta in pr-muskler vid behov. Det är viktigt att få in ögon utifrån.

Vad får du för lön?
 – Jag får en rimlig lön.