Det är Fredrik Nordström , senast chef för affärsutveckling på AMF, som får jobbet med start 1 oktober. Lager & Partner har agerat rekryteringsföretag.  
 
Hur gick det till när du fick jobbet?
– Jobbet annonserades ut i höstas. Jag har länge varit intresserad av det och tjatade på Pia Nilsson redan förra året. Det är ett drömjobb.

Vad vill du göra med föreningen?
– Fondbolagen har ett jätteviktigt uppdrag att se till att skapa förutsättningarna för fondbolagen genom transparens på marknaden och genom det skapa möjligheter att tjäna kundernas förtroende.

Det låter som ett internt arbete inom branschen?
– Det är den centrala delen. En annan del uppdraget är att vara med och påverka och ge information när ny lagstiftning och nya regelverk tas fram. Det är viktigt att skapa ett gott konsumentskydd och bra förutsättningar för fondverksamhet i Sverige. Det finns svenska fondbolag som har nått stora framgångar i anda länder och jag vill bidra till att svenska fonder kan bli en tjänsteexport i framtiden.

Fondbranschens rykte är inte alltid det bästa. Ska du jobba med det?
– Det är självklart att man måst förtjäna förtroende. Ett sätt att göra det är att vara öppen med det man gör. Vi har bra riktlinjer för vad vi ska kommunicera till spararna.

Vad får du för lön?
– Jättebra.

Kan du utveckla?
– Jag är jättenöjd.