Det är Louise Bjarke som efter 2,5 år lämnar tjänsten som presschef på Naturskyddsföreningen för motsvarande tjänst på Försvarets materielverk, FMV.
 
– Det känns jättekul. Svårt och roligt.
 
– Jag blev uppmanad att söka. Eftersom FMV är en så rolig blandning mellan sekretess och demokrati så är det en utmaning att jobba med pressfrågor, säger hon.
 
Medan FMV hanterar stora summor skattepengar och alltså har en skyldighet att berätta om sin verksamhet omgärdas myndigheten även av stor sekretess vid bland annat upphandlingar och andra förhandlingar.
 
– FMV är en otroligt kompetent myndighet och fler borde känna till vad vi gör. Men samtidigt är det mycket hemligheter, så det är klart att man inte kan gå in och störa det. Det är delikat. Det är en helt annan typ av presschefsjobb än på Naturskyddsföreningen, slår Louise Bjarke fast.
 
Hur kommer det sig att du går till FMV, det är väl ett stort hopp däremellan?
– Ja, på sätt och vis. Det är ju helt olika frågor. Men om Naturskyddsföreningen jobbar med att rädda världen så jobbar FMV med stabilitet och demokrati. Så steget kanske ändå inte är så långt, även om det är en ny värld av förkortningar att sättas in i. Jag tyckte att det var mycket förkortningar kring FNs klimatpanel IPCC, men det är ingenting jämfört med FMV.
 
Innan Naturskyddsföreningen jobbade hon i sammanlagt 17 år på SVT, varav tio år som redaktör på Aktuellt och Godmorron Sverige.
 
Vad får du i lön?
– Det vill jag inte säga. Men det är säkert offentligt om någon vill ta reda på det.