Rapporten – som bland annat visade att jobbet är den främsta orsaken till ohälsa och att nordbor prioriterar vikten högt bland välmåendefaktorerna – presenterades idag i samband med ett seminarium där Jörgen Skavlan modererade och Alexandra Charles var med och debatterade.
– Utöver viktens betydelse är två viktiga nyheter som kom fram i rapporten att vi nordbor tror att vi kommer leva längre än våra föräldrar och det kommer ge stora konsekvenser för en redan åldrande befolkning, samtidigt som det ställer större krav på samhället, säger Pia Lindhe, på Philips corporate communications.
 
Varför tar ni fram den här rapporten?
– Rapporten är subjektiv och vi är ett företag inom hälsa och välbefinnande snarare än ett teknikföretag, även om det är det vi är mest kända för. Tittar man på våra lösningar utgår vi från att sätta människan i fokus. Det vill vi lyfta fram.
 
Geelmuyden Kiese har gjort pr-jobbet.
 
Är ni nöjda med spridningen?
– Ja, vi lanserade den idag på ett nordiskt pressevent dit media och stakeholders från hela norden kom. Vi hoppas att de hakar på. Dessutom nådde vi förstasidan på norska VG.