Eskilstuna har fått utmärkelsen Placebrander of the year 2019 för sitt arbete med att sätta kommunen på kartan som ”The World Capital of Recycling”.

Priset delas ut av Jönköpingsbyrån Placebrander, som har anlitat en jury för att sålla fram finalister för att sedan låta allmänheten rösta.

Eskilstuna har fått internationell uppmärksamhet för Retuna Återbruksgalleria och Eskilstunas återvinningsarbete  bland annat av medier som BBC, The Guardian, Independent, Al Jazeera, The Huffington post, Helsingin Sanomat och Jyllandsposten. Det var genom kontakter med internationella miljöbloggare som Eskilstuna kunde sprida nyheten om världens första återbruksgalleria.

”Det är modiga beslut, innovativa medarbetare och smart kommunikation som bidragit till utmärkelsen. Det är särskilt roligt att det inte bara är kostsamma marknadsföringskampanjer som uppmärksammas utan en kombination av platsutveckling och smart PR-arbete som bidragit till utmärkelsen”, kommenterar Eva Norberg, Eskilstunas kommunikationsdirektör.

De övriga nominerade var: Jämtland, Örebro och Höga Kusten.

i juryn satt
Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi
Jonas Michanek, entreprenören och grundare av Idélaboratoriet och styrelseordförande i Minc – the Startup House of Malmö.
Frida Roberts, vd på designbyrån Söderhavet.