Samtidigt som nyheten om att Wallenbergs riskkapitalbolag EQT är världsledande på social hållbarhet, går företages affärsutvecklingschef till attack mot Centerpartiets toppkandidat i EU-valet, Fredrick Federley.

I en rapport från Boston Consulting Group (BCG) pekas Norden ut som ledande vad gäller företags hållbarhetsarbete från investering till produkt, TSI – Total Societal Impact. I dag sjösattes den första rapporten och EQT pekas ut som världsledande.

Att partiet har samhällspolitiskt engagemang blev tydligt i dag då dess digitala affärsutvecklingschef Sven Törnkvist markerade hårt mot Fredrick Federley (c).

Bakgrunden är att Fredrick Federley har gått ut mot Kristdemokraterna i en debattartikel i Aftonbladet där han ifrågasatte KD-kandidaten Sara Skyttedals relation till högerpopulismen:

”Jag kan motvilligt erkänna att jag för ett antal år sedan trodde att vi hade vunnit värderingsstriden. Men jag inser att jag hade fel. I Sverige har Sverigedemokraterna under år drivit på för nationalism, isolering och högerpopulism. Men att även KD skulle börja gå den vägen, det är inte det KD jag känner igen. KD brukade vara ett parti som tog tvärt avstånd från sådant. Nu öppnar man dörrar som tidigare varit stängda. Nu tvekar man i valet mellan liberala värderingar och diktaturfasoner.”

Fredrick Federley anklagades omedelbart för att ”brunsmeta” Kristdemokraterna och till den linjen har Sven Törnkvist anslutit sig till. På Twitter skriver han:

”Efter att han (Fredrick Federley) och C anslutit sig till den här idiotiska S-ledda brunsmetningskampanjen av andra partier står det klart för mig att han och C är lika moraliskt korrupta”.