Listan toppas av managementkonsulterna McKinsey, Boston Consulting Group, Goldman Sachs med H&M på fjärde plats följt av Google.
Intresset för kommunikationsintensiva konsumentföretag tycks öka. På listan klättrar Procter & Gamble, Unilever och Loreal. In bland de 30 mest attraktiva arbetsgivarna tar sig också Axel Johnson AB som driver företag som Filippa K, Åhlens och Mekonomen.  
 
Pr-byrån Prime är för andra året som ensam kommunikationsbyrå på listan. Prime klättrar från plats 28 till 25 och skuggar KPMG och PWC, som står för det största raset, från plats 12 till 22.
”Undersökningen visar tydligt att en aktiv relation med Handelshögskolan är en nyckelfaktor när det gäller att positionera sig som en attraktiv arbetsgivare bland studenterna vid Handelshögskolan. Det är särskilt roligt att notera att en klar majoritet av de företag som placerar sig i toppen även engagerar sig för Handelshögskolans forskning och utbildning genom Partnerprogrammet”, säger Joana Padoan, chef för sponsorkontakter vid Handelshögskolan i Stockholm i ett utskick.