Riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl lämnar Liberalerna men behåller sin riksdagsplats. Detta efter att partiledningen har uppmanat henne att lämna partiet efter att Aftonbladet berättade om att hon hyr sin mans övernattningslägenhet för 13 000 kronor per månad.

Emma Carlsson Löfdahl berättar på Facebook om hur hon agerade när Aftonbladet hörde av sig för att göra en intervju om hyresupplägget:

”När AB ringde och ville ha en intervju med mig om min övernattningslägenhet kontaktade jag genast pressavdelningen för att få stöd och råd. Då jag var medveten om att jag följt gällande regelverk, och även fått ok från partiet och riksdagsförvaltningen innan jag gjorde denna boendelösning, så kände jag mig mycket trygg. Jag bestämde mig för att vi har en klok pressavdelning och partiledning som vet hur man beter sig i dessa situationer. I början av veckan hade jag fullt stöd och fick hela tiden rådet att stå på mig.”

Men ju längre veckan gick ”desto konstigare och ogenomtänkta råd” tyckte Emma Carlsson Löfdahl att hon fick och att ”det enda som skett var att partiet fick reaktioner på sociala medier och via mail”.

I torsdags uppmanades hon att lämna sitt riksdagsuppdrag.

”Att ta ett så drastiskt beslut mitt i en kris är inte ett professionellt beslut”, anser Emma Carlsson Löfdahl.

I lördags petades EU-parlamentarikern Cecilia Wikström, eftersom hon inte vill ge upp två styrelseuppdrag i svenska börsbolagen Beijer och Elekta. Det fick Emma Carlsson Löfdahl övertygad om att ”detta är ett parti med mycket stora bekymmer”.

Hon lämnar nu partiet men behåller sin riksdagsplats tills åklagaren kommer med beslut om en förundersökning ska inledas eller ej.

”Efter det får jag fundera på om jag ska vidtaga andra åtgärder. Men jag tänker inte låta mig tvingas bort från riksdagen pga ett mediadrev och ett fegt parti som inte orkar hålla emot när det stormar”, skriver Emma Carlsson Löfdahl.