Dogge Doggelito, eller Douglas Jonathan Alexander Leon, firar i år sitt 30 årsjubileum som hiphop-artist. I samband med detta släppte han en ny låt och gick även in i en ambassadörsroll hos Leo vegas varumärke GoGoCasino under februari månad.

– Dogge har varit med och tagit fram en låt till ett av våra varumärken och han har även synts i en del av marknadsföringen, berättar Daniel Valiollahi, kommunikationsdirektör på Leovegas.

Dogges framtida roll hos varumärket är något osäkert efter att videoklipp cirkulerat på sociala medier där han medverkat i en Youtube-intervju hos Reallokal. I videon berättar han bland annat om hur han och hans vänner under barndomen på 80-talet, turades om att ha sex med en tjej i ett tält, vilket har väckt starka reaktioner och uppmärksamhet i medier som Aftonbladet.

Konceptet och marknadsföringen har tagits fram inhouse och låten är en hyllning till hiphopens guldår. Kampanjen lanserades för att nå ut till en bredare vuxen publik. Men planerna har ändrats.

– För tillfället rullar dock inga kampanjer där ambassadören deltar.

Hur kommer det framtida samarbetet med Dogge Doggelito se ut?
– Innan det skulle bli aktuellt igen kommer vi behöva säkerställa att vi känner oss trygga med samarbetet. Den återberättade situationen har föranlett flera frågor som vi behöver få klarhet i.

 

Vendela Burman