Två medarbetare blir sju när Dagens Nyheter (DN) bygger ut sin redaktion i Malmö. Detta trots att ägaren Bonnier redan driver Sydsvenskan och Kvällsposten i Malmö.

”Digitalt har DN en klar majoritet av läsarna och prenumeranterna utanför Stockholm”, säger i DN Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef och projektledare för DN Göteborg och DN Skåne.

Han berättar vidare:

”Vi har gjort satsningar i flera steg, först på ett nätverk av frilansmedarbetare på 15 orter 2017, sedan med redaktionen i Göteborg 2019. Satsningen i Malmö följer det mönstret, och kan säkert komma att följas av fler. Vi behöver den kontinuitet och kvalitet som kommer av närvaro och stark lokal förankring på flera orter, säger Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef och projektledare för DN Göteborg och DN Skåne”.

DN ingår i Bonnier News tillsammans med Skåne-titlarna Sydsvenskan, Kvällsposten och Helsingborgs Dagblad. DNs tidigare samarbete med dessa tidningar ”fortsätter som tidigare” och den nya DN-redaktionen ska sitta i samma lokaler.

här är de nya medarbetarna i Malmö
Hanna Grosshög, reporter, senast frilans
Tove Hansson, reporter, senast SVT Nyheter Skåne
Nadia Jebril, reporter och programledare, kommer från SR Malmöhus/P4
Hilda Ärlemyr, reporter, senast Kristianstadsbladet.
Anders Hansson, fotogram, senast frilans.